img_9967.jpg
КОНФЕРЕНЦИЯ ,,ПРОКУРАТУРАТА МЕЖДУ МИТОВЕТЕ И ФАКТИТЕ"

На 24.11.2022 г. бе проведена заключителна национална конференция по проект ,,Прокуратурата между митовете и фактите", изпълняван от август 2020 г. до края на ноември 2022 г. с частичната финансова подкрепа на Правната програма за Югоизточна Европа на Фондация ,,Конрад Аденауер".

IMG_9973
 

На конференцията бяха представени резултатите от мащабно изследване, проведено на два етапа през есента 2020 г. и януари 2022 г. сред прокурорите и следователите и насочено към организационна диагностика на процесите в Прокуратурата в областта на: визия и стратегически дейности, управление на човешките ресурси, лидерство и управление, комуникация, мотивационни фактори, корпоративна култура на Прокуратурата в България. Неговата цел е да установи и изследва реформените потребности, ресурси и реакции на прокурорите и така да допринесе бъдещите реформени инициативи в прокуратурата да бъдат основани на знание за обективното състояние и възможности на системата и хората в нея. Проведеното изследване предоставя актуална картина на нивото на ангажираност и мотивация на прокурорите и следователите в Прокуратурата и очертава значимите за него фактори и процеси.

В конференцията взеха участие над 80 прокурори от София, Пловдив, Варна, Перник, Плевен и Велико Търново, представители на неправителствени организации и експерти. Сред гостите на бяха Норберт Бекман-Диркес, Директор на Фондация ,,Конрад Аденауер"-България, Даниела Машева, заместник на Главния прокурор, Димитър Марков, ЦИД, Владимир Николов, председател на Асоциацията на прокурорите в България.

 

20IMG_997671

 

Програма на конференцията

Резюме на изследването